zondag 14 februari 2016

Update papa

Lieve lezers, bijna drie weken in het Erasmus en op verzoek van Frederique een laatste stand van zaken. Zoals jullie in de laatste update van Frederique hebben kunnen lezen is het hart flink van slag geweest. We hoopten eigenlijk dat dat in balans zou blijven maar om één of andere reden is het woensdag flink van slag gegaan. Hiervoor is zij aan de Amiodaron gegaan. Dat is een heftig middel wat zeer effectief is bij ernstige hartritmestoornissen maar ontzettend vervelende bijwerkingen heeft. Het geeft ernstige schade aan de vaatwand als het via het infuus gaat en dat is ook goed te zien. Frederique heeft het 24 uur via het infuus gehad en haar hele arm is blauw. Ze was blij dat ze nu op tabletten is overgegaan maar via het infuus was wel nodig om het hart rustig te krijgen. Haar eigen cardioloog bekijkt nu de volgende stappen omdat hij niet wil dat zij heel lang aan dit middel zit. Ze heeft veel last van misselijkheid door het middel waardoor zij amper eet en drinkt en ook bloeddruk en hartslag zijn laag.
Morgen krijgt Frederique de definitieve blokkade van de zenuw naar haar voet. Zoals ik eerder schreef was de proefblokkade een voorzichtig succes dus hopelijk gaat de definitieve blokkade de bloedvaten van de voet een duw in de goede richting geven. Dat is de laatste hoop omdat de vaatchirurg ziet dat de kuur van vier weken via het infuus amper effect heeft. De voet blijft ijskoud en verkleurd. Ondanks dat gaat de behandeling toch door om niet achteraf te hoeven zeggen: hadden we maar.......
Omdat Frederique erg immobiel is is het erg moeilijk voor haar om de moed erin te houden. Omdat ze s'morgens nog niet aan de pomp ligt kan ze dan met de overige toeters en bellen even mee naar beneden. Even van de kamer af en frisse lucht. Gelukkig blijft zo ook positief door alle kaarten, balonnen en lieve berichtjes.
Morgen dus een spannende dag als het definitieve block wordt gezet. Op naar weer een volgende fase!


1 opmerking: