maandag 8 februari 2016

Update papa

Lieve lezers, weer even een update over onze kanjer Frederique. Ze is al weer bijna twee weken hier en het is ongelooflijk hoe ze dat volhoudt. Omdat ze haar bed niet uit mag maakt dat de opname extra zwaar. Wel is ze twee keer met de rolstoel en toeters en bellen naar beneden geweest, naar het restaurant. Even uit de sleur en weg van alle medepatienten. Allemaal aardige mensen hoor maar ook vaak allemaal met een bak ellende in de rugzak en daar zit je als jong-volwassene niet altijd op te wachten. Frederique heeft genoeg aan zichzelf. Het medicijn voor haar vaten lijkt nog niet erg aan te slaan. De voet is nog steeds koud en zodra ze er maar even op staat loopt deze vol en verkleurd. Maar toch hopen we dat zich in de voet iets positiefs afspeelt. Hopelijk legt het lichaam nieuwe bloedvaatjes aan naar de tenen. De kuur mag maximaal vier weken gegeven worden. Nu is afgesproken twee weken vol te houden maar de kans is groot dat dit er vier worden. Dat is ook wat Frederique wil, er alles aan gedaan hebben om de voet weer goed te krijgen.
Woensdag volgt de blokkade in haar rug van de zenuw naar haar rechtervoet. Daarmee hopen de dokters op een betere doorbloeding en minder pijn. Het wordt in eerste instantie een proefblock maar daar hebben we morgen nog een gesprek over met de arts omdat ik van mening ben dat een definitief block effectiever voor de behandeling is. Het proefblock werkt namelijk maar een paar uur. Afhankelijk van het effect wordt er dan een definitief block gezet maar dat kan zomaar pas een week later zijn. Omdat een block altijd zorgt voor een betere doorbloeding denk ik dat het veel meerwaarde heeft voor de mogelijke genezing als de kuur nog loopt en tegelijkertijd het block zorgt voor extra doorbloeding. Soort 1+1=3 effect. Maar ja, daar moeten we dus over in gesprek. Hoop dat dat wat oplevert.
Omdat Frederique ook veel blauwe plekken krijgt door alle dagen spuitjes met bloedverdunners wordt er ook nagedacht over het plaatsen van een klein naaldje onderhuids in haar been. Hoeft ze maar één keer geprikt te worden om dagelijks de bloedverdunners te krijgen. Maar ook daarvan is nog niet duidelijk of dat kan.
We proberen met z'n allen Frederique door de weken heen te slepen. Er komt gelukkig geregeld bezoek en de kamer hangt vol kaarten en ballonnen. Heel fijn dat iedereen zo mee leeft. Ondanks de nog niet zichtbare resultaten hopen we dat het goed komt met haar voet. We duimen door!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten