maandag 21 november 2016

Naar het revalidatiecentrum.....

Up-date van Marco, vader van Frederique:
Sinds het laatste blog van vrijdag j.l. gaat het gelukkig wat beter met Frederique. Het nieuwe medicijn waarmee ze vrijdagmiddag is gestart voor de heftige fantoompijn lijkt aan te slaan. De pijn is dragelijker hoewel er ook nog flinke pieken tussen zitten waarbij ze pijnscheuten heeft in haar hiel en tenen terwijl die er niet meer zijn. Voor die momenten heeft ze extra medicatie die de scherpe randjes er af haalt.
Zaterdag was de eerste dag waarop ze ook wat bezoek heeft ontvangen. Dat was wel vermoeiend maar toch ook weer leuk als er familie en vrienden komen. Iedereen leeft zo mee dat het fijn is om Frederique weer even te zien en te spreken. Frederique vindt het vervelend voor het bezoek om haar been te laten zien maar het blijkt juist fijn te zijn voor bezoek om maar gelijk geconfronteerd te worden. Op ieder ander moment zou het net zo moeilijk zijn dus dan kun je het been maar beter gelijk gezien hebben en is de spanning er af. Zaterdagavond was het vriendinnen-avond. Drie vriendinnen kwamen langs met eten en drinken. De zusters zorgden voor borden en bestek en het werd een echte meidenavond. Compleet met film. Heel fijn voor Frederique en het heeft haar erg ontspannen.
Inmiddels was zaterdag vast gelegd dat Frederique maandag naar het revalidatiecentrum in Goes zou gaan. Er was een kamer vrijgekomen en ze werd om half tien verwacht. Dat is wel erg vroeg als je in een ziekenhuis ligt en ook nog anderhalf uur moet rijden...... Omdat Frederique nog niet pijnvrij is, de wond nog fors lekt ( wat geen probleem is volgens de dokters) en de afstand naar het revalidatiecentrum te lang om te zitten werd een ambulance geregeld. Deze kon pas om negen uur rijden dus er was nog wat meer tijd om klaar te zijn voor vertrek.
Vanochtend om acht uur in het ziekenhuis. Van te voren langs de bakker voor echte Bergse Groffenkoeken om de verpleging op de afdeling te bedanken. Want het moet gezegd: de Vaatchirurgie  afdeling van het Elisabeth in Tilburg is fantastisch! Hele goede communicatie, topzorg voor de patiĆ«nt en heel veel medeleven van alle medewerkers op de afdeling ongeacht of ze nu verpleegkundigen, vrijwilliger of servicemedewerker zijn. Apart voor de vaatchirurg een cadeautje met een mooie kaart als bedankje dat hij haar serieus heeft genomen en geholpen.
Om negen uur kwam de ambulance. Hele aardige verpleegkundigen en de rit verliep voorspoedig. De ontvangst in het revalidatiecentrum was hartelijk en Frederique kreeg een mooie kamer.
Frederique wil zelf deze week verder gaan met haar blog en vertellen over het revalidatiecentrum dus voor mij stopt het hier. Zij zal iedereen in het vervolg weer op de hoogte houden hoe het met haar gaat.
Ik wil iedereen bedanken die in wat voor vorm dan ook hebben meegeleefd en dat nog steeds doen. Het maakt deze moeilijke situatie die al heel lang duurt dragelijker voor Frederique maar zeker ook voor het gezin en andere direct betrokkenen. Nogmaals dank daarvoor!
Voor wie Frederique een kaartje wil sturen hierbij de adresgegevens:
Revalidatiecentrum Revant Lindenhof
Tav. Frederique Sanen
Kamer 13
s' Gravenpolderseweg 114 a
4462RA Goes

1 opmerking:

  1. Hartelijk dank voor het op de hoogte houden sterkte voor jullie allemaal.en frederique is echt een toppertje xxx

    BeantwoordenVerwijderen